Poznata voditeljica Ivona Pantelić nedavno je podijelila svoju osobnu borbu s rakom dojke, teškom bolešću koju je trijumfalno pobijedila. Crpeći iz vlastitog iskustva, sada nastoji inspirirati i podići druge žene koje se mogu suočiti sa sličnim okolnostima, naglašavajući najveći značaj preventivnih mjera.

Ivona je prije nekoliko godina sasvim slučajno naišla na saznanje o svojoj bolesti, a sve zahvaljujući akciji podizanja svijesti o raku dojke koju provodi RTS. Zahvalivši se, priznala je srećne okolnosti zbog kojih su je kolege na RTS-u pozvali na pregled. Iskoristivši priliku, odlučila je otići na preventivni pregled kada je ispred njihove zgrade u Aberdarevoj bio zgodno postavljen mobilni mamograf. Pantelić je s poštovanjem prepričao ovo iskustvo.

  • Nakon što je saznala dijagnozu, Ivona je shvatila da će morati proći opsežan kirurški proces i liječenje u trajanju od godinu i pol do dvije godine. Mogućnost da s ovog putovanja izađe kao zdrava žena potaknula je njezinu odlučnost. Njezina nepokolebljiva snaga proizlazila je iz spoznaje da ima kćer, roditelje i sestru koji se oslanjaju na nju.

Unatoč početnoj nevoljkosti da ispriča svoju situaciju zbog straha od sažaljenja, Ivona je tu strepnju brzo prevladala. Prepoznavši vlastitu otpornost, donijela je svjesnu odluku poslušati savjet liječnika, u konačnici odagnavši svaku zabrinutost da će je sažalijevati.

  • Ivona je pronašla ogromnu utjehu i vodstvo svoje bliske prijateljice koja je već proživjela isto mučno iskustvo. Ova prijateljica, koja se također suočila s bolešću, upoznala je Ivonu s drugim ženama koje su prošle kroz slične izazove, omogućivši joj da stekne dragocjen uvid. Nadahnuta ovom mrežom podrške, Ivona se osjećala prisiljenom podijeliti svoje putovanje s drugim ženama, potičući ih da se ne boje, već da odlučno pristupe procesu. Čvrsto vjeruje da kao što svatko doživljava dobro zdravlje, tako je i bolest dio života koji treba prihvatiti i prevladati.

Ističući važnost preventivnih pregleda, Ivona Pantelić iz vlastitog iskustva apelira na žene da svom zdravlju daju prioritet redovitim kontrolama. Pravovremena identifikacija bolesti može uvelike odrediti učinkovitost liječenja. Pantelićevo putovanje služi kao potvrda hrabrosti i odlučnosti, naglašavajući neprocjenjivu ulogu koju podrška voljenih ima u izazovnim razdobljima.

Dodatni tekst

Poznata srbijanska novinarka i televizijska voditeljica Ivona Pantelić dobila je priznanje za svoje priloge za Radio-televiziju Srbije (RTS). Rođena 8. lipnja 1973. u Beogradu, strast prema novinarstvu i medijima razvila je u mladosti. Po završetku osnovnog i srednjeg obrazovanja, Ivona je upisala studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Beogradu. Tijekom studija stekla je neprocjenjivo teoretsko i praktično znanje koje se pokazalo ključnim na njezinom profesionalnom putu.

Počevši karijeru na RTS-u, Ivona Pantelić vrlo brzo je postala poznata po izuzetnom profesionalizmu i prijateljskom ponašanju u vođenju programa. Kao voditeljica raznih informativnih emisija i specijalnih emisija, na RTS-u je postala poznata osoba. Njezin talent za prenošenje vijesti s jasnoćom i kratkoćom, zajedno s njezinim zadivljujućim šarmom, pozicionirao ju je kao jednu od najcjenjenijih voditeljica u Srbiji. Osim toga, Ivona Pantelić predana je majka svojoj kćeri, koju smatra glavnim izvorom podrške i inspiracije u životu.

Ivona i njezina obitelj ostali su zatečeni kada je prije nekoliko godina primila poražavajuću vijest da boluje od raka dojke. Međutim, zahvaljujući rutinskom pregledu, bolest je prepoznata u ranoj fazi, što je omogućilo učinkovito liječenje. Unatoč izazovnom i dugotrajnom putu operacija i terapija, Ivona je u borbi s bolešću izašla kao pobjednica.

U nastojanju da potakne žene da daju prednost svom zdravlju i redovito se podvrgavaju preventivnim pregledima, hrabro je podijelila svoj osobni put s bolešću. Ona ističe važnost postojanja snažnog sustava podrške koji se sastoji od voljenih osoba tijekom izazovnih vremena, kao i ključnu ulogu održavanja pozitivnog načina razmišljanja i nepokolebljive odlučnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here