Pjevač Fuad Backović, poznat i kao Dean, pronašao je ljubav u Sjedinjenim Državama, a istovremeno je započeo i karijeru. Nakon što se prije nekoliko godina povukao sa domaće javne scene, Fouad Baković (scensko ime Dean) preselio se u Los Angeles kako bi započeo novi život.

Podsetimo, Din je počeo da se bavi muzikom sa 12 godina da bi 1997. godine postao pevač grupe “Seven up”. Godine 1998. Bakovich je dobio poziv da nastupi sa operskim horom. Njegove glasovne sposobnosti primijetilo je Narodno pozorište BiH i prihvatio je učešće u operi Karla Orffa “Karmina Burana”. 2004. godine privukao je pažnju javnosti učešćem na Evroviziji sa pesmom “U diskoteci”. No, kasnih 2000-ih napustio je muzičku scenu i preselio se iz Bosne i Hercegovine da studira na fakultetu.

https://www.instagram.com/p/CT-A49jK_OM/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3deeba31-6648-4f88-81d5-dfe94a02ff1b

Odnosno, prvo je studirao na Odsjeku za modni biznis Istituto Marangoni u Milanu i uspješno završio studije.

Inače, otac pjevačice je bosanskohercegovački političar Zaim Backović, ali Fouad je rekao da zbog toga nema privilegije na javnoj sceni.

https://www.instagram.com/p/CAk_b8XAzN3/?utm_source=ig_embed&ig_rid=3b4c178c-0760-4c99-adf2-20ba0af13c01

Nakon sedam godina u Milanu, Dean se preselio u Los Anđeles, gde i danas živi i gde je pronašao ljubav.

I sam je pjevao za Billa Clintona

– Uradio sam sve što sam mogao u pop muzici, zato sam i otišao… Objavio sam pet albuma, ne znam ni sam koliko kompilacija, snimio nekoliko dueta, svirao u Bosni i Hercegovini i koncertirao širom Zapadne Evrope, učestvovao na takmičenju za Pesmu Evrovizije, osvojio sve moguće nagrade koje se moglo dobiti u bivšoj Jugoslaviji, imao sam čast da pevam za predsednika Klintona, proveo nekoliko dana sa porodicom Kennedy, čak sam dobio nagradu za humanitarni rad i nagradu za specijal Doprinos Pevao sam pred princom Čarlsom na Olimpijadi koju su oni sponzorisali… Jednostavno dođete do te faze u kojoj nemate motivacije i pitate se šta još možete da uradite – rekao je Dean jednom prilikom bosanskim medijima.

Nikada nije krio svoju homoseksualnost

– Rekli su mi da sam gej i mnogo sam se šalio na tu temu i nikad mi to nije smetalo. Ovaj odeljak mi najmanje smeta. Apsolutno podržavam gej zajednicu i zalažem se za njihova prava.

– Dokle god zakopavamo ono što postoji u društvu, neće nam se dobro vratiti. Znam dosta oženjenih ljudi, čak i sa decom, koji se nažalost bore sa svojom seksualnošću i potajno izlaze sa drugim muškarcima… Ne krijem to od sebe.

Bio je jedan od prvih koji je stavio silikon u usne na sceni

Silikon na usnama postoji decenijama, ali Deen je bio jedan od prvih koji ga je upotrebio i nije to krio – uradila sam svoje usne u rano proleće 2005. godine na snimanju albuma “Anđeo s greškom” u Beogradu. Nekad mi se sviđaju, nekad ne…Razmišljam o smanjenju usana, čak sam kontaktirala nekoliko ljudi i mislim da ću ih uskoro vratiti.

Fuad Backović je započeo karijeru u modnoj industriji, a potom započeo vezu sa umjetničkim direktorom Vilom Firson Treći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here