Rada Manojlović je već gotovo dve decenije prisutna na muzičkoj sceni i smatra se jednom od najuspešnijih pevačica. Međutim, njen život nije uvek bio blistav kao što je danas, već je prošla kroz mnoge teške trenutke.

  • Izuzetna ljepota majke Rade Manojlović bila je općepriznata činjenica. S 19 godina Rada Manojlović morala je proći kroz srceparajuću tragediju gubitka majke. Spoznaja da je njezina majka, koja joj je dala život, otišla u nježnoj dobi od 37 godina, bila je nešto s čime se nikada nije mogla istinski pomiriti. Intrigantno je da je iznimna ljepota Radine majke i dan danas tema razgovora.

    Osvrćući se na teško poglavlje u svom životu, Rada dijeli svoje iskustvo podnošenja dubokog gubitka – smrti svoje majke. Srceparajući trenutak dogodio se dok je njezina majka posljednji put udisala u Radinom zagrljaju. Kako bi nastavila i kormilala kroz život, Rada je neizmjernu tugu poprimila u sebi, skrivajući je duboko u sebi. Unatoč svjesnom izbjegavanju misli o toj dubokoj odsutnosti, uspomena na voljenu Mirjanu nepokolebljivo ostaje u njezinim svakodnevnim razmišljanjima.

Manojlović izražava svoj duboko ukorijenjeni bijes, pripisujući ga uvjerenju da je majčin život mogao biti sačuvan da liječnici nisu napravili bitnu grešku. Tragično, život moje majke prekinut je zbog medicinske pogreške. Unatoč tome što je imala vrlo izlječiv oblik raka vrata maternice, liječnici odgovorni za njezinu skrb neobjašnjivo su odlučili ne nastaviti s potrebnim postupkom izrezivanja njezine maternice i jajnika. Njihova se odluka temeljila na ideji da je možda željela začeti djecu u budućnosti.

Umjesto toga, korištene su alternativne metode liječenja. Međutim, bez našeg znanja, ovaj izbor ostavio je tempiranu bombu koja otkucava u njezinom tijelu, što je na kraju rezultiralo katastrofalnim posljedicama. Pjevačica izražava duboko kajanje, otkrivajući svoju iskrenu želju da vrati vrijeme i priopći majci svoju nepokolebljivu odlučnost da se podvrgne uklanjanju organa.

Unatoč tome što je potpuno svjesna nemogućnosti, ona nosi teret ove tuge i priznaje svoju nesposobnost da ispravno ožali ovaj duboki gubitak. Sjećanje na majku Rade Manojlović ostaje vječna rana koja će zauvijek ostati nezacijeljena. Samo deset dana nakon što je moja vlastita majka preminula, ponovno sam se gurnuo u svijet performansa.

Naši nekonvencionalni običaji i obveze zahtijevali su da zarađujem za život, ne ostavljajući mjesta osobnim željama ili težnjama. Nije bilo obzira prema onome što sam želio; umjesto toga, naređeno mi je “Idi pjevaj.” I tako, pjevam, tijelo mi drhti, duša mi se klati na rubu propasti. Instagramom trenutno kruži fotografija na kojoj su Rada i njena pokojna majka. Sličnost između pjevačice i njezine voljene mame Mirjane neosporno je frapantna. Ovu srdačnu počast podijelila je i Radina sestra, koja je preuzela na sebe da objavi ovu dirljivu sliku.

Ogroman trijumf koji je Rada Manojlović ostvarila nesumnjivo bi neizmjerno obradovao njenu preminulu majku. Jasno se mogu sjetiti duboke čežnje njezine majke da moja pjevačka karijera procvjeta. Bilo je samo godinu dana prije njezine smrti kada sam doživio duboko razočarenje u pokušaju da učestvujem u izboru “Zvezde Granda”. U tom trenutku, činilo se da se cijeli moj svemir srušio, no njezina nepokolebljiva podrška i motivacija izdržali su unatoč njezinoj vlastitoj tjeskobi.

Odjeci njezinog nježnog, umirujućeg glasa i dalje odzvanjaju u meni dok je izgovarala ove riječi: “Draga moja, ovo je samo nazadovanje. Tvoja budućnost kao blistave zvijezde sigurno će se razotkriti.” Njezina sposobnost predviđanja bila je doista nevjerojatna. Nepokolebljiva vjera koju je polagala u mene još uvijek je duboko u mojoj duši. U svojim posljednjim izdisajima podarila je neprocjenjivu mudrost na putu života.

Čak i dok gledam unatrag i razmišljam o dubokom utjecaju koji je imala na mojem putu prema trijumfu, do suza sam dirnut sjećanjem na njezinu nepokolebljivu podršku i ustrajnost. Svojoj voljenoj majci Radi pripisujem zasluge za sva svoja postignuća, od harmonija koje skladam do zadivljujućih izvedbi koje krase pozornicu. Rođena 25. kolovoza 1985. u Požarevcu, Rada Manojlović istaknuta je ličnost srpske pop-folk scene. Godine 2007. afirmirala se sudjelovanjem u renomiranom natjecanju “Zvezde Granda” i osigurala drugo mjesto.

Radino početno postignuće postavilo je snažnu osnovu za njezina kasnija nastojanja u području glazbe, što je rezultiralo stvaranjem brojnih visoko hvaljenih albuma uključujući “Cao bezobrazni”, “Deset sopod nule”, “Marakana” i “Metropola”. Njezine izvanredne vokalne sposobnosti i vještina besprijekornog spajanja tradicionalnih folklornih utjecaja s modernim pop senzibilitetom katapultirale su je do goleme slave i stekle široko priznanje.

Ne samo da je ostavila trajan utjecaj na glazbenu industriju putem svojih albuma i prodaje singlova, već služi i kao izvor inspiracije za ambiciozne pjevače i igra ključnu ulogu u održavanju kulturnog identiteta svojom glazbom.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here